Mijn verhaal

Waarom ik met DiaBalans ben begonnen

Toen ik zelf kanker in 2006 kreeg, heb ik gezien en ervaren wat voor effect deze ziekte had op mij als persoon, maar ook zeker op mijn relatie, op mij als moeder en op mijn werk. En deze impact geldt voor veel kankerpatiënten en hun omgeving. Er is nog steeds een enorm taboe op het bespreekbaar maken van kanker op het werk. Uit recent onderzoek blijkt dat ook mensen met burn-out klachten vaak dezelfde gevolgen ervaren als het gaat om hun inzetbaarheid, in vergelijking met mensen die met kanker te maken hebben gehad. Daarom heb ik me verder gespecialiseerd op dit onderwerp en kan ik kennis en ervaring op organisatie en persoonlijk niveau combineren.

Een unieke combinatie voor HR, organisatie en persoonlijke vraagstukken. Ik span me graag in om organisaties te ondersteunen in het wegnemen van onbekendheid op het gebied van inzetbaarheid en de onzekerheid op dit onderwerp bij de medewerkers.

Duurzame
Inzetbaarheid

Speerpunt binnen uw organisatie

Duurzame Inzetbaarheid raakt mens en organisatie. Bijna iedereen is het erover eens dat duurzame inzetbaarheid vandaag de dag een speerpunt moet zijn als het gaat om organisatie- en personeelsbeleid.

Echter, duurzame inzetbaarheid is een container begrip geworden en roept daarom net zoveel vragen op als het antwoorden geeft:

  • Welke thema’s vallen er onder duurzame inzetbaarheid?

  • Welke thema’s spelen er binnen de organisatie?

  • Waar ga ik beginnen in zo’n diversiteit aan onderwerpen?
  • Wat kost het en, zeker zo belangrijk, wat  levert het jou en de organisatie op?

Zomaar even een paar vragen waarvan ik zeker weet dat je die al eens hebt gesteld aan elkaar binnen de organisatie.

“Ik ben er nog niet maar ik ben
verder dan ik gisteren was”

“Ik ben er nog niet maar ik ben
verder dan ik gisteren was”

Mijn ervaring met kanker…

Het is 1980, ik ben 8 jaar oud en hoor voor het eerst het woordje kanker. Mijn vader heeft het, in zijn darmen. Zes jaar later krijgt mijn moeder voor het eerst borstkanker. Helaas herhaalt dit recept zich bij haar nog twee keer in 1997 en 1998. In 1999 overlijdt ze aan de gevolgen van uitzaaiingen. Ik ben inmiddels 27 jaar en vindt mijzelf inmiddels aardig ervaringsdeskundige als het gaat om deze ziekte. Het is 2006, en ik word zelf ernstig ziek: een grote tumor in mijn dikke darm. Op dat moment ben ik 34 jaar en moeder van twee kleine kinderen. Daar past kanker helemaal niet bij! Inmiddels weet ik helaas dat ik drager ben van twee gen-mutaties. Iets waar ik natuurlijk helemaal niet om gevraagd heb. Toch is het er. Helaas was de strippenkaart nog niet vol. Mijn vader kreeg opnieuw darmkanker in 2006. Solidariteit heeft zijn grenzen pap, zei ik hem nog. Daarna kreeg hij nog twee keer blaaskanker, de ziekte van Hodgkin en uiteindelijk is hij in 2017 aan de complicaties van een operatie aan een levertumor overleden. In 2019 had ik zelf nog een huidkankerplekje – die vorm hadden we nog niet gehad. Al met al, meer dan 10 keer kanker in 40 jaar tijd, binnen een gezin van 4. Toen dacht ik, die ervaring wil ik gebruiken. In combinatie met mijn coach ervaringen als HR-professional ondersteun ik mensen die ook te maken krijgen met deze ziekte. Dat is ook DiaBalans. Of je nou op dit moment kanker hebt, ex-kankerpatiënt bent of een burn-out hebt, je organisatie wendbaar en vitaal wilt maken. Als je er ook maar op een andere manier mee te maken hebt, weet dan; Ik ben er ook voor jou.

Contact opnemen

Neem gemakkelijk contact met mij op via de gegevens hieronder of het contactformulier hier naast.