Het Dia
Dashboard

Iets voor uw bedrijf?

Het DiaDashboard geeft u als organisatie inzicht wat de status is op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid.

Aan welke knoppen kunnen worden gedraaid. We geven inzicht in waar de kansen liggen en wat het je als organisatie kan besparen. Want 1 ding weten we zeker, niks doen kost geld, veel geld.

Wat DiaBalans kan betekenen

Wij doen niets liever dan op basis van een persoonlijk gesprek jouw bedrijf goed te leren kennen en vanuit de cijfermatige onderbouwing de koppeling te maken met het menselijk kapitaal, oftewel de medewerkers binnen de organisatie. Op een overzichtelijke manier, zodat je geen ellenlange theoretische rapporten hoeft te lezen die meestal toch in de bureaulade eindigen. Wij geven de voorkeur aan pragmatisch en praktisch toepasbare overzichten.

Het Dia
Dashboard

Iets voor uw bedrijf?

Het DiaDashboard geeft u als organisatie inzicht wat de status is op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid.

Aan welke knoppen kan worden gedraaid. We geven inzicht in waar de kansen liggen en wat het je als organisatie kan besparen. Want 1 ding weten we zeker, niks doen kost geld, veel geld.

Wat DiaBalans kan betekenen

DiaBalans kan als operationeel (HR) business partner de organisatie daarin begeleiden en ontzorgen.

De organisatie kan veel dingen zelf oppakken maar veelal versloft de focus en aandacht voor het project. Daar komen wij als expert om de hoek kijken en zorgen dat focus op inhoud en voorgang worden bewaakt.

“Aanspreekpunt voor het personeel als het gaat om inzetbaarheid”

“Aanspreekpunt voor het personeel als het gaat om inzetbaarheid”

Wij geloven dat als je vanuit een totaaloverzicht van inzetbaarheid werkt (4 impact gebieden) je daardoor slimmere keuzes kunt maken, sneller inzicht hebt in wat je concreet en praktisch gelijk kunt doen om de inzetbaarheid te vergroten. Hiermee kun je als organisatie bijvoorbeeld de productiviteit verhogen en/of het ziekteverzuim verlagen. Dit draagt bij om kosten te besparen en daarmee meer winst te behalen voor de organisatie, de medewerker en op de balans! Vanuit onze werkervaring binnen projecten bij grote bedrijven tot het MKB heb ik gezien dat eenzijdige sturing meer kapot maakt dan dat het oplevert. En hebben wij mogen ervaren dat als je vanuit een bredere invalshoek, verschillende aspecten van inzetbaarheid bekijkt dat je juist winst kunt behalen. Waarbij oplossingen vaak veel simpeler zijn dan op voorhand gedacht.

Elke keer als de organisatie een dashboard krijgt, staan ze verstelt hoe weinig ze met de voorhanden cijfers hebben gedaan in al die jaren. Omdat ze nog nooit een totaaloverzicht hebben gemaakt. En wij worden er blij van dat een organisatie ziet wat ze zelf kan doen om bijvoorbeeld eigenaarschap te verhogen en ontwikkeling te bevorderen. Vandaar dat wij op basis van ervaring en kennis gestoeld op onderzoekslijsten van TNO en de Duurzame Inzetbaarheid Scorde Card van Peter Dona, het Dia Dashboard hebben ontwikkeld. Precies passend in te zetten voor jouw organisatie zodat je niet meer of minder doet dan nodig is en helder/duidelijk kunt toewerken naar het door jou gewenste resultaat

Je kunt hierbij denken aan onderwerpen die op het dashboard kunnen staan zoals:​

 • Hoe zorg ik voor de juiste medewerker op de juiste plek?
 • Hoe hoog is het ziekteverzuimpercentage en hoe verhoudt zich dat t.o.v. de branche?
 • Op welke manier kan ik de inzetbaarheid van mijn medewerkers vergroten waardoor ik de medewerker en het team optimaal kan laten functioneren en samenwerken?
 • Wat draagt bij aan het verhogen van de wendbaarheid van de medewerkers en dus ook de organisatie?
 • Op welke manier voer ik een effectief en professioneel gesprek met mijn medewerkers?
 • Hoe kan ik medewerkers blijven binden, boeien en behouden voor de organisatie
 • Welk type leider heb ik nodig binnen mijn organisatie?
 • Welk type leider heb ik nodig binnen mijn organisatie?

 • Hoe staat het met de opleidingsinvesteringen?
 • Is er sprake van verhoogde leefstijlrisico’s?

Op bovenstaande of andere vraagstukken begeleidt DiaBalans je graag. Wij kunnen als operationeel business partner de organisatie daarin begeleiden en ontzorgen. De organisatie kan veel dingen zelf oppakken en we zijn ook sterk een voorstander ervan dat dit ook wordt gedaan.

Ervaring leert alleen ook dat veelal de focus en aandacht voor het project versloft en het resultaat op de langere termijn niet gehaald wordt. Daar komen wij als expert om de hoek kijken en zorgen dat zowel focus, inhoud als ook de voortgang worden bewaakt. Samen werken aan een toekomstbestendige organisatie met wendbare medewerkers.

Wil jij weten welke
stappen wij gaan doorlopen?

Behoefte aan meer informatie? Dit stappenplan geeft je heel overzichtelijk inzicht in welke stappen wij gaan doorlopen met uw bedrijf. Download het stappenplan nu gratis door je e-mailadres hieronder in te vullen.

Wat levert het je als organisatie op?

Volgens de laatste cijfers van Gallup gepresenteerd in HR Rendement, heeft een organisatie met bevlogen medewerkers gemiddeld:

 • Productiviteit de verhogen +21%

 • Ziekteverzuim te verlagen  -37%

 • Klanttevredenheid te vergroten +10%

 • Omzet te verhogen +22%

 • Veiligheidsincidenten te verlagen -48%
 • Verloop te verlagen -25 tot -65%

 • Kwaliteitsgebreken te verlagen -41%

Bovenstaande cijfers behoeven geen toelichting, die spreken voor zichzelf. Niks doen is geen optie.

Het Dia Dasboard; niet moeilijk maar makkelijk en overzichtelijk.

Neem gerust contact met ons zodat we samen kunnen bekijken wat ik hierin voor jou persoonlijk en de organisatie kan betekenen. Samenwerken met mij gaat gepaard met een pragmatische aanpak, eerlijkheid, directheid, empatisch vermogen, professionaliteit, flexibiliteit, positieve instelling en korte lijnen.

Contact opnemen

Neem gemakkelijk contact met mij op via de gegevens hieronder of het contactformulier hier naast.

 • +31 (0)6 108 44 078
 • welkom@diabalans.nl

 • Jachthuisweg 18, 7796 HJ Heemserveen (Bezoekadres)