Burn out, stress of disbalans

Op zoek naar de juiste werk-privé balans

Het aantal medewerkers met burn out in Nederland stijgt enorm. Zeker als het gaat om de generatie tussen de 25 en 40 jaar. Ook jongeren en studenten krijgen steeds sneller te maken met stress klachten en weten niet goed hoe daar mee om te gaan. DiaBalans heeft ruime ervaring als het gaat om vraagstukken omtrent burn-out, stress of overspannenheid. Meestal gaat dit gepaard met een verstoorde werk-privé balans.

Een burn-out doet zich voor na langdurige overbelasting van jezelf en jij jezelf tekort hebt gedaan. Je hebt eigenlijk roofbouw op jezelf gepleegd en jezelf niet centraal gesteld. Periodes dat het lichaam zich kan herstellen zijn er dan niet meer en symptomen van stress krijgen de vorm van lichamelijke klachten.

Expert Kanker
en werk

De Balans terugvinden

Kanker treft je niet alleen fysiek. Ook op emotioneel gebied heeft de ziekte een grote impact. Hoe ga je om met de wetenschap dat je ziek bent? Of drager bent van een gen? En hoe ga je om met chemo en paniekaanvallen? Wat doet het met de mensen om je heen? Wat kan en mag er nog van je verwacht worden tijdens en na je ziekte? Als je te maken krijgt met kanker komt er veel op je bord. En ook op die van je naasten en verzorgers. Logisch dus, dat dit een grote invloed heeft op je privéleven en op je werk. De balans is weg. En die balans, die help ik je weer te vinden.

“Samen vinden wij handvatten voor
het omgaan met een burn-out”

“Samen vinden wij handvatten voor
het omgaan met een burn-out”

Mensen met een burn-out hebben symptomen als uitgeput zijn, zich overspannen voelen, slecht slapen of zelfs depressieve gevoelens. Een burn-out ontstaat vanuit verschillende invalshoeken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld stress op het werk, een moeizame relatie, perfectionisme of juist faalangst. Belangrijk is om samen met de coach in kaart te brengen waar het vandaan komt, om op die manier herstel mogelijk te maken.

Als coach kan ik je helpen door het zetten van kleine stappen de controle over je dagelijks leven weer op te pakken en naar het gewenste niveau te brengen. Desgewenst kan ik andere interventies inzetten om tot het gewenste resultaat te komen. Te denken valt aan extra begeleiding bij beweging en voeding. Dit alles tezamen vormt het BERGOP traject;

bewegen, eten, rust, gedrag, overtuigingen en patronen / positioneren. Deze zes onderwerpen staan aan de basis van het herstel. Ik werk hierin dan ook samen in de regio Vechtdal met Active&Fit van Janieke Elferink zodat we met Active&Balans mensen kunnen helpen weer regie te krijgen over hun leven.

Ieder traject is maatwerk. In een (kosteloos) kennismakingsgesprek gaan we in op jouw vraag en de achtergrond van je vraag. Op basis daarvan maken we een kostenindicatie. In overleg kunnen we een deel van het traject online doen (e-coaching).

Contact opnemen

Neem gemakkelijk contact met mij op via de gegevens hieronder of het contactformulier hier naast.

  • welkom@diabalans.nl

  • Polenweg 2 7773 NB – Hardenberg 7773 NB (Bezoekadres)