Blijf in beweging!

Volgens het artikel van de Wereld Kanker Onderzoek Fonds dat begin juni verscheen, heeft bewegen, in dit geval hardlopen, allerlei gezondheidsvoordelen. Immers als je beweegt worden niet alleen je spieren sterker maar ook je botten. Tevens vermindert het de kans op ziektes als diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Daarnaast levert het een positieve bijdrage op de mentale gezondheid. Maar wist je ook dat er een verband is tussen bewegen en de ontwikkeling van verschillende soorten van kanker?

Gezond ouder worden
Met de wetenschap dat we vandaag de dag allemaal ouder worden en dan het liefst zo gezond mogelijk, weten we dus nu eigenlijk ook dat we hoe dan ook moeten blijven bewegen. Langer doorwerken, fit blijven, gezond eten, bewegen … het is vandaag de dag een hele waslijst aan adviezen dat we met elkaar wel eens vergeten om tussendoor ook nog te genieten. En laten we eerlijk zijn, voor velen waren de afgelopen maanden soms een beproeving. Iedereen is thuis aan het werk geweest en de kinderen hebben online onderwijs gevolgd.
Dan was bewegen vanuit huis juist een fijne uitlaatklep. Bewegen zoals hardlopen kan direct vanuit huis. Massaal zijn we met het thuiswerken aan het lunchwalken gegaan of een hardloop-rondje aan het begin of einde van de werkdag. Een een ‘luchtje’ scheppen mocht immers best. Tevens zijn vele andere work-outs online gevolgd.

Het nieuwe normaal
Inmiddels zijn we zover dat de terrassen weer open zijn. Het brengt ons allemaal een beetje meer het gevoel van vrijheid en geluk. We voelen ons completer en vitaler. Want van verplicht binnen zitten worden we als mensen onrustig. We zijn gewend om op onderzoek uit te gaan, de wereld te ontdekken en events te bezoeken. Ontspanning zorgt voor minder stress en meer bewegen en dus werken we er onbewust aan om de kans op kanker te verkleinen.

Klaar voor de toekomst
Vele organisaties maken zich nu klaar voor de terugkomst van de medewerkers op kantoor. Scans op de werkvloeren worden uitgevoerd om te bepalen wie waar nog kan en mag zitten. Voor menig medewerker toch ook wel weer wennen straks… de koffie smaakt thuis meestal beter en er kan makkelijker direct vanuit huis gewerkt worden aan de vitaliteit.
Ik ben dan ook heel benieuwd of we als mens iets hebben geleerd van deze periode (die overigens nog lang net voorbij is). Dat het leven kostbaar is en dat we elkaar kunnen helpen door ons goed aan de regels te houden. Blijven bewegen is daar ook eentje van hoop ik. Het helpt ons om gezonder te blijven zowel fysiek als mentaal.

Benieuwd hoe jij als persoon of organisatie kan bijdragen aan meer (werk)geluk, fit zijn en werken aan een toekomstbestendige organisatie? Neem gerust contact met me op. Dan kijken we samen op welke manier je kunt werken aan de houdbaarheidsdatum van jezelf of die van de organisatie.

Deel dit bericht